Favoriete caches


Multi's

Ze kosten meestal meer tijd dan de gemiddelde traditional, maar je wandelt dan ook wat meer, ziet wat meer en hebt daardoor ook vaak meer plezier dan wanneer je ergens je auto parkeert, een kort stukje wandelt, een traditional logt en dan weer verder/terug trampelt. Althans, zo is de visie van Bloodwoosj & Bloomefiemel.
De meeste multi's die in de favorietenlijst belandden kwamen daar in vanwege het landschappelijke element, maar ook een multi waarbij je onderweg de nodige (liefst creatieve) puzzeltjes mag zoeken en oplossen vinden Bloodwoosj & Bloomefiemel op zijn tijd wel interessant.

Hieronder een lijstje met 10 favoriete multicaches in willekeurige volgorde.
Met uitzondering van de de eerste die door Bloodwoosj alleen werd gelopen hebben we ze allemaal met zjn tweeën gedaan, meestal op een zondag.


GCYZB4 Batteries not included? by Q&Q (depot Brachterwald, Duitsland)
Zowel qua afstand (25 km), qua GPS-kennis en qua technische waypoints een cache om nooit te vergeten. En dan te bedenken dat dit een nachtcache was. Was, want helaas is deze cache begin 2008 gearchiveerd. BNI stamt uit de tijd dat als ergens 4.5 ster aan verbonden werd je er blindelings van uit mocht gaan dat ie dat ook waard was. Wie ooit BNI gelopen heeft zal deze cache nooit vergeten. In de zomer van 2009 is Bloodwoosj tijdens een wandeling door het depot (waar een groot gedeelte van BNI doorheen liep) nog een werkend laserwaypoint tegengekomen.
GCKARC Westwallcache oder die Schlacht im Hürtgenwald by flying Tramp (Simonskall, Duitsland)
Deze cache deed newby Bloodwoosj samen met Bloomefiemel, Papsef en Mamsef ooit als vierde cache. De cache is verdeeld in drie verschillende etappes: je begint op een Duits WO2 kerkhof in het Hürtgenwald, maakt vervolgens een wandeling over in en langs de Höckerlinie bij Simmerath en keert daarna terug naar het Hürtgenwald om een wandeling te maken langs vier intacte bunkers uit WO2. De verplaatsingen tussen de drie etappes moet je per auto afleggen. Toen we de wandeling maakten vroor het, lag geen sneeuw, maar was het hele landschap wit geschilderd door een allesbedekkende rijp-laag. Ideale weersomstandigheden om je terug te kunnen verplaatsen hoe eenzaam het voor een soldaat in de winter van 44-45 hier moet zijn geweest.
GC13XCC Co & Co: Io, Leonardo by !v@r & Co - Whisky & Co (Helchteren, België)
Alhoewel je een redelijk stuk door een mooi bos mag wandelen om deze tot een goed eind te brengen zijn het vooral de creatieve waypoints en opdrachten die deze cache tot een prachtcache maken. Wie van een puzzelachtige uitdaging houdt kan zich hier helemaal uitleven.
GC1DF53 De orde der Georidders deel 1 by Ruska & Pevalo (Kinrooi, België)
Nog zo'n mooie cache die je behalve van een prachtige natuur ook nog doet genieten van soms met veel vlijt gemaakte maar allemaal zeer originele waypoints, van begin tot eind geheel in stijl van een ridderverhaal blijvend. Eenmaal deze uitdaging volbracht (wij hadden er door eigen stommiteiten bijna een hele dag voor nodig) heb je je toelatingsbewijs verkregen tot deel 2 , een nachtcache die al net zo'n uitdaging vormt.
GC10TV7 De Maretak by pielewiele22 (Voerstreek, B/NL)
De wandelingen van pielewiele22 bevatten vrijwel zonder uitzondering geen ingewikkelde puzzels , je hoeft niet moeilijk te rekenen en ook nergens lang te zoeken. Wandelen en 100% genieten van het landschap. De Maretak was zo mooi dat we hem twee keer gelopen hebben.
GCNG4A Kuttingen by pielewiele22 (Camerig, Nederland)
Zie de Maretak van dezelfde maker, maar met dit verschil dat we Kuttingen (nog) geen tweede keer gewandeld hebben.
GC1G2VB marish by urbanvlo (Malmedy, België)
Circa 15 km wandelen in de Belgische Hoge Venen. Een zeer afwisselend landschap, geen ingewikkeld rekenwerk en daardoor optimaal genieten van de natuur. Bij voorbaat niet den als het regent of geregend heeft, anders moet je wel heel goed opletten op sommige stukken waar je je voeten zet, want op stenen en rotsen kan het verradelijk glad zijn.
GC1C2RG Klenkes 2008 - Die alte Öhlmühle by highlandduo (Simmerath, Duitsland)
Prachtige natuurwandeling in het afwisselende landschap van de duitse Eifel.
GC1192X Via Botanica by Kleng Zatz (Wilwerwiltz, Luxemburg)
Alweer een wandeling zonder veel poespas die je door een afwisselend landschap leidt. Toen we deze wandeling begonnen scheen de zon, iets over de helft werden we verrast door een fikse regenbui en op het eind liepen we door een wei waarvan de bomen van top tot teen met mos bedekt waren. Alsof je door een niet bestaande sprookjeswereld wandelde.
GC1HAVB Was für Aussichten ! by Eltita (Lauterbrunnen, Zwitserland)
Wat ons betreft de topper van landschapsmulti's. Toen we hem liepen was hij slechts 14 keer gedaan in ruim een jaar tijd. Eigenlijk zonde. De wandeling start in het dal van de weisse Lütschine, vervolgens ga je per kabelbaan een 800-tal meter omhoog en loop je via de zogenaamde Panoramaweg naar het dorpje Mürren. Onderweg kun je genieten van een prachtig alpenpanorama met zicht op de eeuwige sneeuwvelden en rotsen van Eiger, Mönch en Jungfraujoch.
Als men in Zwitserland een uitroepteken achter het woord "Aussichten" zet, dan reken maar dat je op uitzicht getrakteerd wordt!!! 

 
 

 
 ©2009 B&B