Favoriete cachesOverig

Overige typen van caches die Bloodwoosj wel vond maar nog niet genoemd zijn in de favorietenlijstjes zijn Earthcaches, Webcamcaches, Event caches en Letterbox hybride caches.

Event caches
Een vijftiental events werden bezocht waarvan ik er drie wil noemen:
1. het jaarlijkse Klenkes-Event dat uitblinkt door een gezellige sfeer en de voor eventbegrippen doorgaans kwalitatief goede caches
2. het jaarlijkse Woudloper & Wulfke Event dat uitblinkt door de voortreffelijke organisatie en voorbereiding
3. het tweewekelijkse Oecher Cacher Treffen dat vooral leuk is vanwege de informele sfeer en het goede en goedkope eten in de Bahnhofsvision te Kornelimünster
4. het jaarlijkse Bibberkalt Event. Vaak koud, niet druk, maar wel leuk om op nieuwjaarsdag in een mooie omgeving te wandelen
5. het Spa Event "Au pays des sources" uit okt. 2008. Niet groot, maar wel gezellig en leuk in een mooie omgeving.
Letterbox hybride caches
Om met de laatste te beginnen, tot nu toe werden pas 2 Letterbox hybrides gevonden. In feite zijn het normaalgesproken gewoon multi's waar in de eindcache een stempel ligt (net zoals bij letterboxing, een soort 19e eeuwse vorm van geocaching zonder GPS). Er heerst een brede misvatting dat letterbox hybrides multi's zijn met een aparte vorm van routebsxhrijving, maar dit is onjuist. Het gaat om de mogelijkheid aan de eindcache stempelafdrukken uit te wisselen tussen logboek van de cache en logboek van de cacher/letterboxer.


Earthcaches
Eind 2006 werd er een nieuw type cache geïntroduceerd: de earthcache. De gedachte achter de earthcache is dat de bezoeker naar een plek wordt geleid die geologisch gezien interessant en leerzaam is. Het lijkt er in de loop van de jaren echter op dat het aantal Earthcaches dat geplaatst werd door cachers die ook graag een earthcache op hun hidden-lijstje wilden hebben alleen maar is toegenomen en dat met die toename de kwaliteit in eenzelfde tempo is afgenomen.
Bloodwoosj verging het ongeveer hetzelfde. In het begin waren veel nieuwe earthcaches nog interessant en werd er menigeen met een bezoekje vereerd, maar na verloop van tijd nam bv. het aantal caches in Zuid Limburg bij groeves explosief toe, terwijl Bloodwoosj interesse in earthcaches slechts afnam.
In 2007 logde Bloodwoosj 10 Earthcaches, waaronder de in Nederland zeer bekende Heimansgroeve. Veel earthcaches waren interessant en leerzaam. In 2008 logde Bloodwoosj 15 earthcaches, waarvan vooral "Teufelsley" en "Herzogenhuegel" goed in het geheugen zijn blijven staan. In 2009 was de liefde over en werden er zegge en schrijve nog 3 earthcaches bezocht terwijl er een veelvoud aan earthcaches in de buurt als paddenstoelen uit de grond schoten. Ik ben steeds meer van mening dat bij 95% van de earthcachesde natuur echt niet zo kwetsbaar is dat er geen doosje verstopt kan worden. Bij veel nieuwe earthcaches wordt dit dan ook bewezen doordat ze ontstaan waar al een andere cache verstopt lag, of andersom, bij een earthcache verstopt iemand een gewone cache (vaak een traditional).
In december 2009 heeft de earthcache.org website dan ook aangekondigd dat er een aantal regels gaan veranderen en dat toekomstige earthcaches bijvoorbeeld ook aan de 161 meter regel moeten gaan voldoen.
Ik mis het zoeken naar een doosje en heb dat in deze log bij het Ooibos op lichtelijk humoristische wijze proberen te verwoorden.

Webcamcaches
Ze zijn er niet veel meer en nieuwe zullen er ook niet meer van komen, de webcamcache valt net als de virtual cache onder de "grandfathered" regeling.
Mijn eerste webcamcache was die op de markt in Sittard in maart 2007. Omdat het de eerste was was het nog een bijzonderheid, PC thuis aan laten staan bij vertrek, dan het juiste plekje opzoeken en vervolgens een telefoontje naar huis om daar Bloomefiemel instructies te geven hoe een screendump met webcamplaatje te maken als bewijs van het bezoek. In december 2007 volgde de tweede webcamcache in de vorm van de Uebach Webcam en pas in augustus 2009 was op zo'n 350 km afstand van de homecoords de derde aan de beurt: Rothenberg Rathaus.
In de tussentijd wel bij menig webcamcache in de buurt geweest, maar allen links laten liggen ... 

 

 
 

 
 ©2009 B&B