Favoriete caches


Bijna iedere zondag gaan Bloodwoosj en Bloomefiemel met GPS en fototoestel op stap om een of soms meerdere multi's te wandelen. Nu eens in ons eigen Limburg, dan weer in de Ardennen of in de Eifel. Sinds eind 2006 werden zo heel wat wandelingen gemaakt en meestal werd ook de bijbehorende geocache gevonden. Tussen al die honderden doosjes zaten er natuurlijk een paar die ons samen (of uitsluitend Bloodwoosj als ie alleen was) heel goed zijn bijgebleven.

Door hieronder op de verschillende cachetypes te klikken, kun je zien wat we zoal in onze herinnering is blijven hangen. Stuk voor stuk caches die we de moeite waard vinden.

Traditional
Eigenlijk zou je kunnen zeggen: het originele cachetype. De eerste cache ooit, in mei 2000 verstopt door Dave Ulmer, was van dit soort. De coördinaten van de cache worden gegeven en je hoeft uitsluitend je weg te zoeken naar dat ene punt toe om de cache te vinden.

Multi
Multi wil eigenlijk zeggen, deze cache bestaat uit meer dan één waypoint. Soms moet je een ander waypoint bezoeken om de coördinaten van de eindcache te zoeken, soms moet je een hele serie waypoints bezoeken die dan een wandeling vormen waarbij op het eindpunt de cache te vinden is.


Mystery
Bij een mystery (ook wel unknown genaamd) moet je eerst een puzzel oplossen om een coördinaat te verkrijgen. Soms is die coördinaat direct de plek waar de cache ligt. Soms is die coördinaat het startpunt van een wandeling en volgt er in feite dus een multi.

Virtual
Op sommige plekken kun je geen cache verstoppen, bijvoorbeeld omdat het er veel te druk is en zoekende mensen erg zouden opvallen. Bijvoorbeeld midden in een grote stad bij een monument. Om dit plekje toch te kunnen tonen zijn er ooit virtual caches ontstaan. Je moet dan bv een foto van jezelf maken op de eindplek, of je moet de eigenaar een codewoord doormailen dat je op de eindplek kunt vinden.
Nieuwe virtual caches zijn reeds enkele jaren niet meer toegestaan, de oude blijven nog gehandhaafd, maar het cachetype zal langzaam gaan uitsterven.

Overig
Earthcache, Eventcache, Letterboxcache, Webcamcache.
Klik op de icoontjes om er meer over te weten te komen.

 

 
 

 
 

 
 ©2009 B&B